Oncokompas

De diagnose kanker heeft een grote impact op het leven van je patiënten. Oncokompas helpt hen waar mogelijk om de draad weer op te pakken. Patiënten vullen een vragenlijst in en krijgen advies op maat als het gaat om het verbeteren van de kwaliteit van hun leven.

 

Oncokompas is een digitaal hulpmiddel dat geïntegreerd is de SanaCoach. Het zorgt er vooral voor dat je patiënt niet hoeft te speuren door een enorme berg aan algemene informatie waarvan een groot deel niet ter zake doet. Oncokompas leidt je patient naar relevante kennis en relevante zorgverleners, die aansluiten op de persoonlijke behoefte.

 

Irma Verdonck-de Leeuw is de grondlegger van Oncokompas. De hoogleraar psychosociale oncologie aan de VU zag dat patiënten vaak moeite hadden om qua info het kaf van het koren te scheiden. Een RCT, gepubliceerd in de Lancet Oncology, heeft inmiddels aangetoond dat Oncokompas de kwaliteit van leven significant verbetert en niet leidt tot een toename van zorggebruik.

 

Bij Sananet vinden we het belangrijk om de zelfredzaamheid van patiënten te stimuleren. Dat leidt tot meer zelfvertrouwen en een hogere kwaliteit van leven. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Oncokompas. Wanneer je als zorgverlener gebruik maakt van een SanaCoach voor je oncologische patiënten, dan kun je er kosteloos voor kiezen om Oncokompas beschikbaar te maken voor je patiëntenpopulatie.

 

Wil je meer weten? Neem contact op, dan vertellen we je meer over de mogelijkheden.

Wilt u ook de eHealth mogelijkheden bekijken voor uw patiënten?

    +31 (0)46 4588001

    Beschikbaar van 09:00 – 17:00

    Email info@sananet.nl