SanaCoach Liesbreuk

Een liesbreuk is een aandoening waarbij een deel van de darm of het buikvet uitpuilt door een zwakke plek in de buikwand, vaak in het lieskanaal. Correctie van een liesbreuk kan chirurgisch zijn en patiënten kunnen baat hebben bij adequate begeleiding voor en na de operatie.

 • Complicaties worden eerder opgemerkt
 • Poli’s worden minder gebeld voor standaard vragen
 • Er zijn minder fysieke nacontroles nodig
 • Patient komt beter voorbereid/geïnformeerd in het ziekenhuis
 • De communicatie tussen patiënt en zorgverlener verloopt makkelijker

 

Kenniskuren

Via de app krijgen patiënten inzicht in wat een liesbreuk precies is, de oorzaken, symptomen, behandelopties en postoperatieve zorg. Dit helpt patiënten om hun aandoening beter te begrijpen en wat ze kunnen verwachten van de behandeling.

 

Behandelingsmonitor

Voor en na de operatie is het essentieel om het welzijn van de patiënt te monitoren. Met SanaCoach Liesbreuk kunnen patiënten pijnlevels, zwelling, roodheid en andere postoperatieve symptomen bijhouden. Eventuele complicaties worden direct naar het zorgteam doorgestuurd.

 

Contact als het nodig is

Een liesbreukoperatie, hoewel vaak routinematig, kan vragen of zorgen bij de patiënt oproepen. Via SanaCoach Liesbreuk kunnen patiënten direct berichten uitwisselen en (beeld)bellen met hun chirurg of verpleegkundige voor advies en geruststelling.

Herstelbegeleiding

Na de operatie is het cruciaal dat patiënten de juiste zorg en begeleiding krijgen voor een optimaal herstel. De app stuurt herinneringen over medicatie-inname, fysiotherapie-oefeningen en check-ups.

 

Overzicht over al je patiënten

Chirurgen en zorgverleners hebben via de Sananet Online monitor een overzicht van alle patiënten die een liesbreukoperatie hebben ondergaan. Dit maakt het makkelijker om hun herstel te volgen en tijdig in te grijpen wanneer nodig.

Zuyderland Ziekenhuis en OLVG

SanaCoach Liesbreuk is samen met Zuyderland Ziekenhuis en OLVG ontworpen om patiënten en zorgverleners te assisteren in het volledige behandeltraject van een liesbreuk. Denk je dat de app ook voor jouw patiënten van meerwaarde kan zijn? Neem dan contact op. We komen graag bij je langs voor een demo.

Wilt u ook de eHealth mogelijkheden bekijken voor uw patiënten?

  +31 (0)46 4588001

  Beschikbaar van 09:00 – 17:00

  Email info@sananet.nl