SanaCoach Longkanker

De SanaCoach Longkanker is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen het Maxima Medisch Centrum, het OLVG, het Maasstad Ziekenhuis en Sananet. De SanaCoach Longkanker heeft als doel om: 

  • Het veiligheidsgevoel bij patiënten te vergroten,
  • Vroegtijdig mogelijke tumor-recidief, progressieve ziekte en behandelingsbijwerkingen en klachten te signaleren,
  • De druk op artsen en verpleegkundigen te verlichten. 
Wat is de SanaCoach Longkanker?

De SanaCoach Longkanker is een digitaal programma, waarop patiënten communiceren met hun verpleegkundige en/of arts. Ze geven regelmatig aan hoe het met hun gezondheid gaat en of ze eventuele bijwerkingen of toxiciteit ervaren tijdens systematische therapie. 

Indien het goed gaat met hun gezondheid kunnen onnodige bezoeken aan het ziekenhuis worden voorkomen. Indien het niet goed gaat met hun gezondheid kunnen patiënten zelfzorgadviezen opvolgen en krijgen de verpleegkundigen en artsen een melding via het programma. Op die manier kunnen zij vroegtijdig problemen signaleren en sneller inspelen op veranderingen tijdens therapie.  

Longkanker is een ernstige diagnose die intensieve begeleiding vereist. De SanaCoach Long CA is specifiek ontworpen om patiënten met longkanker te ondersteunen, hen van essentiële informatie te voorzien, en de communicatie met hun medische team te vergemakkelijken. Het leidt tot een hogere kwaliteit van leven.

Werkwijze met de SanaCoach longkanker 

Patiënten met systematische therapie komen doorgaans iedere drie weken naar de polikliniek ter controle. Indien patiënten geschikt zijn voor de SanaCoach Longkanker, krijgen ze uitleg over de coach van de oncologieverpleegkundige. Ze worden ingeschreven voor de SanaCoach en krijgen een folder mee om door te lezen. Als een patiënt nog tijd nodig heeft om na te denken over deelname aan de coach, wordt de patiënt tijdens een volgende (telefonische) controle ingeschreven. De oncologieverpleegkundige monitort twee keer per dag patiënten via de SanaCoach Longkanker.  

Volgens Physician Assistant in opleiding Marianne Bijl is het in de toekomst denkbaar om de frequentie van de controles in het ziekenhuis aan te passen op de klachten die inzichtelijk worden via de SanaCoach Longkanker. “Dus als het goed gaat met de patiënt hoeven er minder controles plaats te vinden en als er meer klachten zijn, zullen we patiënten intensiever begeleiden”, aldus Marianne Bijl.

Daniëla van Eck (oncologieverpleegkundige), Sabrina van Dulken (oncologieverpleegkundige), Marianne Bijl (Physician Assistant in opleiding) en Marcella Sekanyana- van der Velden (oncologieverpleegkundige)

Wilt u ook de eHealth mogelijkheden bekijken voor uw patiënten?

    +31 (0)46 4588001

    Beschikbaar van 09:00 – 17:00

    Email info@sananet.nl