SanaCoach Colon RC

Dikkedarmkanker is een van de meest voorkomende kankersoorten in Nederland. Om sneller te kunnen inspelen op veranderingen tijdens de behandeling en de kwaliteit van leven van patiënten te kunnen verbeteren, heeft Sananet in samenwerking met een aantal ziekenhuizen (waaronder het Isala Ziekenhuis) de SanaCoach CRC ontwikkeld. 

Waar komt de naam SanaCoach CRC vandaan en wat kan deze SanaCoach?

De medische naam voor dikkedarmkanker is colorectaal carcinoom, oftewel CRC. In de SanaCoach CRC zitten verschillende functies die patiënten ondersteuning bieden bij de omgang met de ziekte. Zo monitort en signaleert de SanaCoach CRC, net zoals veel van onze andere SanaCoaches, frequent de klachten van de patiënt. Hierdoor kan de zorgverlener sneller inspelen op veranderingen tijdens de behandeling. Ook is er een Therapie Monitor. Dit is een speciale vragenlijst die specifiek vraagt naar de bijwerkingen van systemische therapie en deze hierdoor eerder kan herkennen. Onze algoritmes signaleren patronen en matchen dit met begeleiding en waarschuwingen. Hierdoor kan de SanaCoach CRC onnodige bezoeken en controles in het ziekenhuis voorkomen of juist waarschuwen wanneer een patiënt meer aandacht nodig heeft van de zorgverlener. 

Deze SanaCoach staat met de juiste ondersteuning op elk moment klaar voor de patiënt. Hiermee draagt de SanaCoach CRC bij aan de juiste zorg op de juiste plek en wordt de zorgvraag ontlast. De eerste pilot met de SanaCoach CRC begint binnenkort. Wij hopen dat we u aan het einde van de pilot mooie resultaten kunnen berichten.

Wilt u ook de eHealth mogelijkheden bekijken voor uw patiënten?

    +31 (0)46 4588001

    Beschikbaar van 09:00 – 17:00

    Email info@sananet.nl