Laurentius ziekenhuis start met pilot MEDCOR4U

Wat is het doel van de pilot?

De hartfalenpoli van het Laurentius Ziekenhuis is begin april 2023 van start gegaan met het meten van vitale waarden via de MedCor4U app. Hierdoor hoeven hartfalenpatiënten die in behandeling zijn van het Laurentius niet langer hun bloeddruk, hartslag en gewicht handmatig in te voeren in de SanaCoach Hartfalen.

Wat houdt de pilot in?

Tijdens de pilot maken hartfalenpatiënten van het Laurentius Ziekenhuis drie maanden lang gebruik van de MedCor4U app en de daartoe geschikte weegschaal en bloeddrukmeter. Doordat de meetapparatuur, MedCor4U app en de Sanacoach aan elkaar gekoppeld zijn, worden de uitgevoerde thuismetingen rechtstreeks doorgestuurd van de app naar de SanaCoach Hartfalen. Op die manier kunnen patiënten hun resultaten inzien en feedback krijgen op de gemeten vitale waardes. Daarnaast zijn deze resultaten ook zichtbaar voor de zorgverleners en ontvangen zij bij afwijkende waardes een melding.

Wat is de meerwaarde van MedCor4U?

Hartfalenverpleegkundige Laura Puts van het Laurentius Ziekenhuis licht toe wat de meerwaarde van MedCor4U is: “Met de MedCor4u kunnen wij als behandelteam de patiënten nog beter ondersteunen en begeleiden. Het geeft de mogelijkheid om op afstand mee te kijken en de patiënten te voorzien van persoonlijke en effectieve zorg, waar en wanneer dat nodig is.” 

We zijn benieuwd naar het verloop van de pilot en wensen de patiënten en zorgverleners van het Laurentius Ziekenhuis veel succes. 

Wilt u ook de eHealth mogelijkheden bekijken voor uw patiënten?

    +31 (0)46 4588001

    Beschikbaar van 09:00 – 17:00

    Email info@sananet.nl

    Shopping Basket